Новости

Програм стручног усавршавања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова за 2024. годину

Програм стручног усавршавања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова за 2024. годину

написао/ла Администратор Е-учионице -
Број одговора: 0

Поштовани/a,

Обавештавамо Вас да је министар унутрашњих послова 04.03.2024. године донео Програм стручног усавршавања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова за 2024. годину (01 број: 151-418/24), као и Методичко упутство за реализацију Програма стручног усавршавања.

Програм је намењен полицијским службеницима у статусу овлашћеног службеног лица, а у складу са потребом и проценом руководилаца организационих јединица, Програмом у целости или појединим његовим сегментима обухватити приправнике за полицијске службенике, полицијске службенике у статусу лица на посебним дужностима који обављају друге унутрашње послове у непосредној вези са полицијским пословима, као и друге запослене у Министарству.

Полицијски службеници Сектора за ванредне ситуације, Специјалне антитерористичке јединице и посебних јединица полиције, стручно усавршавање и проверу стручне оспособљености реализују према програмима стручног усавршавања организационих јединица.

Руководиоци организационих јединица имају обавезу да се одмах по доношењу Програма упознају са садржином Програма и Методичког упутства и да све полицијске службенике из организационих јединица којима руководе, пре почетка спровођења Програма, упознају са Програмом, Методичким упутством, Уредбом и одредбама других правних аката којима се уређује област стручног усавршавања у Министарству и ван њега.

Руководиоци организационих јединица су у обавези да планирају, организују и у потпуности спроведу стручно усавршавање које се реализује у току радног времена полицијских службеника (са изузетком обавезне теоријске наставе  коју полицијски службеници могу похађати са било ког уређаја са интернет конекцијом).

Поред наведеног, руководиоци организационих јединица су у обавези да континуирано врше надзор над реализацијом процеса извештавања путем програмске апликације „Стручно оспособљавање и усавршавање“ у складу са Програмом и Методичким упутством.

Програм и Методичко упутство су доступни и на интранет страници Министарства у секцији Организационе јединице/ Сектор за логистику/ Управа за полицијску обуку.