Страница - Мустра питања: превуци у текст и допиши у текст

ДОПИШИ У ТЕКСТ 1

 Попуните празнине одговарајућом речју тако што ћете прекуцати један од понуђених одговора. Пишите ћирилицом, а реч треба да је у одговарајућем падежу/броји/лицу.

Ако у текст на страници лекције хоћемо да убацимо неки линк, потребно је да прво {1:SHORTANSWER:=обележимо#Тачно.~*#Нетачно.} нацртамо/подвучемо/болдујемо/обележимо текст који ће бити линкован.

Затим у менију с алаткама бирамо иконицу са {1:SHORTANSWER:=карикама#Тачно.~*#Нетачно.} смајлијием/карикама/прецртаним карикама/ознаком HTML и кликнемо на њу.

Отвори се дијалог прозор у којем треба да откуцамо или налепимо (paste) {1:SHORTANSWER:=линк односно УРЛ адресу#Тачно.~%100%УРЛ адресу#Тачно.~*#Нетачно.} линк односно УРЛ адресу/слику/видео снимак/„моје приватне датотеке чиме дефинишемо како се долази на садржај на који води наш линк.

Одаберемо да ли хоћемо да се тај садржај отвори {1:SHORTANSWER:=у искачућем прозору#Тачно.~%100%искачућем прозору#Тачно.~*#Нетачно.} у мојим приватним датотекама/у искачућем прозору/у фолдеру Преузимања/на насловној страници курса или у новој картици у претраживачу.

На крају сачувамо подешавања и линк је успешно убачен.

 

 ДОПИШИ У ТЕКСТ 2

Попуните празнине одговарајућом речју. Пишите ћирилицом, а реч треба да је у одговарајућем падежу/броји/лицу.

Уколико кликнемо на назив/скраћеницу теме у оријентационом менију, отвориће се страница са том {1:SHORTANSWER:=темом#Тачно.~*#Нетачно.}.

Уколико кликнемо на име на листи тренутно активних корисника, отвориће {1:SHORTANSWER:=профил#Тачно.~*#Нетачно.} те особе.

Уколико кликнемо на коверту поред имена на листи тренутно акивних корисника, отвориће се мени за {1:SHORTANSWER:=поруке#Тачно.~%100%инстант поруке#Тачно.~%100%поруку#Тачно.~*#Нетачно.}.

Уколико кликнемо на илустрације на насловној страни,{1:SHORTANSWER:=неће#Тачно.~*#Нетачно.} доћи до промене.

ПРЕВУЦИ У ТЕКСТ 

Превуците уоквирене фразе на одговарајуће место у тексту.

Да бисте убацили слику у текст лекције, треба кликнути на иконицу са[[1]].

Слику можемо убацити тако што копирамо [[2]] те слике с интернета, или тако што ћемо је учитати преко [[3]] или са неког другог места на[[4]].

Можемо мењати димензије слике у картици под називом [[5]], као и њен [[6]] у односу на текст.

Слици можемо додати и рам.

Last modified: Friday, 11 December 2015, 2:58 PM