Списак активних правилника

Назив Тип Корисничка сагласност
Услови коришћења Правилник о коришћењу сајта Сви корисници
Политика приватности Правилник о приватности Сви корисници

Резиме

Услови коришћења Е-учионице

Цео правилник

Правила коришћења

Коришћењем Е-учионице Министарства унутрашњих послова (у даљем тексту: Е-учионица) добровољно и неопозиво прихватате ове услове коришћења.

Сагласни сте да ћете користити Е-учионицу само у законским оквирима. Е-учионица се не сме користити за слање и објављивање материјала који су непрофесионални, агресивни, увредљиви, непристојни, претећи или незаконити и који крше ауторска права, права на поверљивост, приватност и друга права, као и за ширење циркуларних писама и нежељене поште.

Не смете заобићи нити покушати да заобиђете мере безбедности, укључујући ометање комуникације с Е-учионицом на било који начин, или покушати да измените садржај Е-учионице осим ако то није изричито дозвољено.

Можете погледати, копирати или одштампати стране са Е-учионице искључиво за личне, некомерцијалне сврхе. У супротном, не можете користити, мењати, копирати, штампати, приказати, репродуковати, дистрибуирати или објављивати информације са овог сајта без изричите дозволе администратора.

Да би корисник могао да користи Е-учионицу, неопходно је да поседује кориснички налог. Корисник може имати само један кориснички налог. Да би се корисник регистровао, мора да има важећу имејл-адресу.

Корисник је дужан да ажурира податке у свом корисничком налогу при свакој промени истих. Корисник може поставити своју фотографију на корисничком налогу, која не сме бити агресивна, увредљива или непристојна.

Корисник не сме да уступа свој кориснички налог другом и одговоран је за све што је учињено коришћењем његовог корисничког налога.

Администратори задржавају право да суспендују одређене кориснике са Е-учионице и да обришу корисничке налоге у случају било какве злоупотребе и непридржавања услова коришћења Е-учионице.

Сигурност података и одрицање од одговорности

У циљу сигурности Е-учионице, на мрежи се прати сав саобраћај како би се идентификовали неовлашћени покушаји постављања или промене садржаја, као и сваки други покушај који може да проузрокује штету на Е-учионици или рачунарском систему.

Информације о корисницима се могу користи од стране лица која су овлашћена за обављање послова спречавања и сузбијања криминалитета у складу са законом. Сви који користе Е-учионицу као и рачунарски систем који подржава Е-учионицу, изричито пристају на овакво надгледање, а уколико оно покаже злоупотребу или криминалне радње, може се искористити за пријаву надлежним органима.

Е-учионица обезбеђује сигурност података које нам достављате путем индустријски стандардизованих физичких, електронских и управљачких процедура. Е-учионица користи SSL – енкрипцију како би се повећала сигурност преноса осетљивих података. Унутар Е-учионице подаци се чувају на контролисаним серверима са ограниченим приступом.

Е-учионицу користите на сопствени ризик. Министарство унутрашњих послова није одговорно за материјалну или нематеријалну штету, директну или индиректну која настане из коришћења или је у некој вези са коришћењем Е-учионице или њеног садржаја. С обзиром да се ниједан пренос информација преко Интернета не може сматрати потпуно сигурним, не можемо гарантовати сигурност размене података између Вас и Е-учионице.


Резиме

Политика приватности

Цео правилник

Изјава о приватности Е-учионице


Е-учионица Министарства унутрашњих послова (у даљем тексту: Е-учионица) поштује вашу приватност и посвећенa је заштити података о личности које нам доставите. Желели бисмо да вас упознамо са следећим принципима којима је уређена наша политика приватности.

Политика заштите података о личности

Загарантована је заштита података о личности. Прикупљање, држање, обрада и коришћење података о личности врше се у складу са Законом о заштити података о личности ("Службени гласник РС", бр. 87/2018). Подаци о личности се неће користити изван сврхе за коју су прикупљени, осим за потребе вођења кривичног поступка или заштите безбедности Републике Србије, на начин предвиђен законом. Предузете су све потребне мере заштите података, у складу са утврђеним стандардима и поступцима, а које су потребне да би се подаци заштитили од губитка, уништења, недопуштеног приступа, промене, објављивања и сваке друге злоупотребе.

Прикупљене информације не дају се на увид, нити се размењују с другим организацијама које су изван система припреме и уређивања Е-учионице, осим у случајевима предвиђеним законом. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са законом нити на било који други начин који би могао да буде штетан по вас укључујићи и нарушавање ваше приватности.

Лице има право да пристанак за обраду података о личности опозове у складу са Законом о заштити података о личности.

Подаци које прикупљамо

Приликом регистрације на Е-учионицу уписују се и чувају као обавезни следећи подаци: лично име (име и презиме корисника), јединствени матични број грађана, назив организационе јединице и радног места корисника, корисничко име, адреса електронске поште корисника, држава и место корисника, док се подаци о додатним именима корисника (име и презиме – фонетички, средње име и алтернативно име), листи интересовања, веб страници корисника, профилима Skype, AIM, Yahoo, MSN, институцији, департману/одсеку, броју телефона и мобилног телефона, адреси, периоду учења страних језика и евентуално фотографија корисника, уписују и чувају као опциони. Сврха обраде наведених података је могућност стручног усавршавања путем електронског учења регистрованим корисницима.

Приликом коришћења Е-учионице води се евиденција о приступу и коришћењу платформе која садржи следеће податке: датум и време приступа, IP адреса са које корисник приступа Е-учионици, записи о активностима на Е-учионици.

Наведени лични подаци чувају се до брисања корисничког налога на Е-учионици, уз примену мера информационе безбедности.

Све податке корисничког налога (осим корисничког имена) на Е-учионици можете ажурирати у Вашем профилу.

Ваш налог може бити обрисан подношењем захтева координатору електронског учења у Вашој организационој јединици, након чега се од стране администратора Е-учионице бришу сви подаци који се воде о Вама на Е-учионици. Налог се такође брише након истека рока од 3 године од тренутка последње активности на Е-учионици.

Такође прикупљамо податке о коришћењу Е-учионице (cookies - колачић) и друге техничке податке који нису личне природе, а који нам омогућавају да учинимо ваше посете Е-учионици лакшим и ефикаснијим тако што вам пружамо кориснички прилагођен приступ и препознајемо вас када се вратите на Е-учионицу.

Колачић је мали фајл са подацима који се преноси са Е-учионице на хард диск вашег компјутера. Е-учионица шаље колачић када је посећујете, тражите или персонализујете податке, или се региструјете за одређене услуге. Колачић не може да чита личне податке са вашег хард диска или да чита фајлове колачића које су створили други сајтови. Подаци које колачић може да садржи су само они које сте сами доставили. Прихватање колачића који се користе на Е-учионици нам омогућава да добијемо информације о вашим претраживачким навикама, које можемо користити како би персонизовали ваше деловање и установили моделе кретања корисника. Ово чинимо у циљу утврђивања корисности информација са Е-учионице за кориснике и ради установљења ефикасности нашег навигационог система у помагању корисницима да дођу до тих информација.

Колачићи се по правилу класификују као колачићи "сесије" или "трајни" колачићи. Колачићи сесије се не задржавају на вашем рачунару након што сте затворили претраживач. Трајни колачићи се задржавају на вашем рачунару док их не избришете или док им не истекне рок трајања.

Остало

Свако коришћење Е-учионице подложно је условима и правилима описаним на овој страници.

Ако имате питања или недоумице у вези са прикупљањем или коришћењем ваших личних података, желите да исправите неисправне или непотпуне податке или да опозовете свој пристанак за обраду података о личности, молимо да контактирате администраторе Е-учионице.